Succesvol Wimpeltoernooi

Na 6 maanden geen wedstrijden te hebben mogen organiseren, was het zondag 6 juni 2021 weer zover. Het succesvolle Wimpeltoernooi is weer van start gaan, helaas weer zonder publiek en dat is toch wel jammer.

Om half tien vanmorgen stonden de eerste judoka’s al te popelen om de wedstrijd mat op te gaan, SUPER allemaal blije gezichten.

Vanaf september 2021 gelden er nieuwe wedstrijdregels voor de judoka’s tot 12 jaar. De judoka’s hebben de nieuwe regels uitgelegd gekregen van Meester Cees en mochten dan ook op het Wimpeltoernooi de spits afbijten.

De eerst meest opvallende verandering van de wedstrijdregels is de start van een wedstrijd. De judoka’s starten nu door elkaars mouw en refert vast te pakken, pas dan krijgen de judoka’s het sein van de scheidsrechter hatsjume en begint het gevecht.

De wedstrijdduur is hetzelfde gebleven, 2 minuten, tenzij er een ippon of 2x wazari wordt gescoord door middel van een worpen te maken, dan kan de wedstrijd eerder eindigen.

Que worpen mag de tani otoshi niet meer voor de judoka’s tot 12 jaar.

Onze complimenten voor de judoka’s, want zij volgden de nieuwe wedstrijd regels meteen op, fantastisch.

Na afloop van de wedstrijd kregen de judoka’s nog een mooie verrassing mee bij het afhalen van hun wimpelpaspoort.

Judoka’s wij hopen dat jullie lekker gejudood hebben en dat we jullie de volgende keer weer terug mogen zien op het eerst volgende Wimpeltoernooi.

Was jij er dit keer niet bij houd de website  www.judoschoolceesveen.nl goed in de gaten, zodat jij er de volgende ook bij kan zijn.

Alle scheidsrechters en vrijwilligers bedankt voor het helpen, dankzij jullie was het weer een gezellig en sportief Wimpeltoernooi.

Met vriendelijke groeten,
JUDOSCHOOL CEES VEEN
Wedstrijdorganisatie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Ook interessant

Laatste nieuws DK -15

Judoka’s DK-15 en NK-15 zijn vrijgesteld van het Testen voor toegang. Uit voorzorg wel thuis een zelftest te doen en bij klachten niet te komen.

Lees meer »

Bestel een stoere rug embleem

Wil je ook zo’n stoere rug embleem met je eigen naam erop?  Dat kan, bestel voor 25 september 2021 via de hier onderstaande link  https://judoschoolceesveen.nl/rugembleem/

Lees meer »