Judoschool Cees Veen

Oosterblokker - Monnickendam - Hoorn - Grootebroek - Oosthuizen - Avenhorn - Zwaag

Tuimeljudo

Tuimeljudo is judo voor de allerkleinste judoka´s. Het betreft de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar. De les is bedoelt voor de kinderen en hun ouder(s). Tijdens deze één uur durende les leren zij veilig vallen, rollen en weer opstaan.

De kinderen leren veilig bewegen, hun motorische vaardigheden en evenwicht te verbeteren. Ze maken plezier op de mat met hun eigen ouders, leren spelenderwijsandere kinderen kennen en leren om te gaan met andere volwassenen.

Het eerste half uur van de les bestaat uit: ren, luister en vaardigheid spelletjes, stoeien met ouders en de eerste grondbeginselen van het judo leren kennen.

Na dit half uur, is er tijd voor koffie, thee en limonade met iets lekkers voor de ouders en de kinderen.

Na de koffie pauze zijn er nog circa 20 minuten over voor het speelgedeelte. Hier doen de kinderen (en soms de ouders ook nog) fanatiek aan mee. In deze tijd wordt gebruik gemaakt van een opblaaskasteel waarop de kinderen kunnen spelen. En wordt tevens gebruikt gemaakt van de materialen die in de gymzaal aanwezig zijn. Kortom, een momentje waar de kinderen zich lekker uit kunnen leven.

Tuimeljudo wordt gegeven in de vestiging van Zwaag onder leiding van Cees Veen (5e dan). Voor de lestijden kunt u kijken bij ons lesrooster. Wij zien u graag terug op de mat!