DK A Finale / Ingelmunster

Zondag 8 maart DK A Pupillen finale in Beverwijk, waar de judoka’s Kyanu, Sietse, Maya en Julius zich voor gekwalificeerd hebben. De judoka’s lieten vandaag mooie worpen zien, zo liet Kyanu een prachtige uchi-mata zien. Sietse wist een partij te winnen door het maken van een geweldige combinatie haak voetveeg.  Na een harde strijd om brons verloor Julius op scheidsrechters beslissing en is 5e van Noord Holland geworden. Judoka’s goed gedaan. 

’s Middags vindt het DK B Pupillen Team toernooi plaats. De uitslag hiervan volgt nog.

Zaterdag 7 maart is Max afgereisd naar Ingelmunster in België en heeft daar een kg categorie hoger gejudood. In zijn poule zitten voornamelijk alleen maar Belgen. Zijn eerste partij wint Max doordat zijn tegenstander 3 shido’s heeft gekregen. De tweede partij wint Max met een schouderworp. De tegenstander van de derde partij is een goede bekende judoka. Na vier minuten gejudood te hebben is er geen punt gevallen, maar heeft de tegenstander wel 2 shido’s op zijn bordje staan. De golden score wordt toegepast, het blijft spannend inmiddels heeft Max een shido op zijn bordje staan, na ruim 2 minuten golden score weet Max de tegenstander vol op zijn rug te krijgen welke goed is voor ippon. Op naar de finale, Max heeft hem zien judoën, een sterke tegenstander, halverwege de partij ziet Max zijn kans en weet de Belg naar de grond te sturen en beland op zijn rug, welke goed is voor ippon. Na vier partijen gewonnen te hebben, is Max met een gouden plak huiswaarts gegaan.

Ook interessant

Drie NK Toppers

Zondag 28 januari 2024 werd het District Kampioenschap -18 dames en heren gehouden in Beverwijk. Maar liefst drie judoka’s hebben zich gekwalificeerd voor het Nederlands

Lees meer »