Over Judoschool Cees Veen

Het ontstaan van de judoschool

Op 23 december 1966 werd Cees Veen geboren in Westwoud. In 1972 ging Cees op judo bij Sportschool Nico Broers in Westwoud. In 1980 verhuisde de sportschool naar Oosterblokker, waar Cees zijn meester hielp met lesgeven.

Op zijn zestiende wilde Cees graag zijn zwarte band halen en moest daarvoor naar Judoschool Hans Meester in Hauwert. In eerste instantie schrok Cees van het hoge niveau, hij was immers geen wedstrijdjudoka.

De judoschool draaide mee in de West-Friese Judo Competitie en Cees werd al na drie weken gevraagd om in het team te komen. De eerste wedstrijden gingen niet zo lekker, maar na veel trainen scoorde Cees met de te guruma en een linkse uchi mata.

Cees werkte overdag bij een zeilmakerij en gaf ’s avonds les. Op zijn 21e haalde Cees zijn 1e dan. In 1990 behaalde Cees het diploma voor jeugdjudoleider en nam in datzelfde jaar de sportschool van Nico Broers over. Een jaar later behaalde Cees zijn 2e dan.

In 1993 behaalde Cees zijn diploma judoleraar A en kon zich zodoende inschrijven als judoschool bij de Judo Bond Nederland. De judoschool werd steeds groter en Cees behaalde in 1995 zijn derde dan en judoleraar B.

In 1998 besloot Cees te stoppen met zijn baan bij de zeilmakerij en van de judoschool zijn broodwinning te maken. Cees specialiseerde zich door zijn achtergrond in de zeilmakerij in het maken van judomatten en richtte een nevenbedrijf op: de budomatspecialist.

In 2003 slaagde Cees voor zijn 4e dan en in 2012 voor zijn 5e dan. Op dit moment heeft de judoschool 7 vestigingen en is Cees bezig met de voorbereiding voor het behalen van zijn 6e dan.

West-Friese competitie

De judoschool draait al tientallen jaren mee met de West-Friese Judo Competitie (WFJC). De WFJC is een teamcompetitie waarbij judoscholen uit heel Noord-Holland in verschillende klassen strijden om de eerste plek van het klassement. Zowel het jeugd- als het seniorenteam draaien in de eerste klasse en zijn meerdere malen in de top 3 geëindigd.

West-Friese Open

Judotoernooi

Wimpeltoernooi

Het wimpeltoernooi is bedoeld voor onze jeugdjudoka’s om wedstrijdervaring op te kunnen doen. De judoka’s draaien wedstrijdjes tegen tegenstanders van hetzelfde niveau. Judoka’s verdienen punten met gewonnen wedstrijden en kunnen zo wimpels verdienen. Elke wimpelronde vindt plaats in een andere vestiging.

Judo Bond Nederland

Judoka’s die mee willen doen aan wedstrijden buiten de judoschool of hun zwarte band willen behalen, dienen lid te worden van de JBN. Voor het behalen van de 1e dan is 3 jaar lidmaatschap vereist. Ons aansluitnummer is D2SN132. Het aan- en afmelden gebeurt bij de JBN zelf en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de judoschool.

Danhouders

5e dan Cees Veen 3e dan Bert Dollé, David Kotte, Yvette Wringer 2e dan Glenn Bergfeld, Lisa Dollé, Kevin Mak, Joy Mangroelal, Richard v/d Pouwkraan, Kevin Kishna, Rick Kopinsky, Fem Luijendijk, Lammert Roos, Remco de Vries en Sylvan Warps 1e dan Linda Bakker, Thomas Beekman, Casper Beentjes, Tim Bijl, Daniel van de Brandhorninge, Vincent van de Brandhorninge, Sierd Brink, Nico Broers, Gertjan Buisman, Pieter Buisman, Paul Busé, Frank Duif, Fleur van ’t Ende, Jesse de Haas, Tessa Hol, Lesley Holshuijsen, Christiaan de Jong, Lars van Langen, Inge van der Made, Louise Mars, Andrew Muller, Ruby Neervoort, Johra Neervoort, Giuseppe van Nieuwhove, Daan Oudejans, Koen Oussouren, Henk Rugenbrink, Dave Kok, Mathieu Schipper, Judith Schotanus, Ryan Sijm, Martin Sijmons, Pascal Sijmons, Vincent Spraakman, Sander Stengewis, Danny Thijssing, Frank Verharen, Julia Vlasbloem en Ruben Wennekers.