Wedstrijden

A Foto 2

Judoschool Cees Veen is een actieve Judoschool waar plezier en sportiviteit voorop staat. Bij ons trainen zowel recreanten als wedstrijd judoka’s.

Regelmatig worden er onderlinge wedstrijden gehouden waar je kennis kunt maken met het wedstrijd judo. De JBN-NH organiseert ook een aantal ontwikkelingstoernooien per jaar om kennis te maken met het wedstrijd judo. Lidmaatschap is dan nog niet vereist.

Wil jij externe wedstrijden gaan doen, dan zeggen wij doen. Om dat te kunnen doen is het verplicht om lid te worden van de Judo Bond Nederland. Wil je je daarvoor aanmelden ga dan naar: https://www.jbn.nl/mijn/aanmelden/

Door heel Nederland wordt door verschillende judo scholen (inter)nationale wedstrijden gehouden waaraan jij mee kan doen.
Alleen bij judo is het niet, zoals bij de meeste andere sporten, dat je automatisch mee doet met externe wedstrijden. Jij moet je zelf inschrijven voor de wedstrijden.

Judoschool Cees Veen stelt elk seizoen een wedstrijd agenda samen waar jij aan mee kan doen. Staat er een wedstrijd tussen die je leuk en uitdagend lijkt, dan kun je daarvoor de inschrijf button gebruiken.

Let op! Lees eerst het inschrijf reglement en de wedstrijdregels goed door.

De wedstrijden die op de agenda vermeld staan, daarvoor heb je een geldig JBN pas nodig inclusief een volledig ingevulde JBN paspoort met pasfoto, tenzij het een ontwikkelingstoernooi is.

Disclaimer
De gegevens van de judoka’s worden uitsluitend gebruikt om de judoka’s in te schrijven voor het toernooi. Na afloop van  het toernooi worden alle gegevens verwijderd. Met deelname aan een toernooi gaat de judoka akkoord dat er mogelijk foto’s geplaatst kunnen worden op de website van de organiserende/eigen vereniging. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan foto’s van de prijswinnaars, sfeerimpressies van het toernooi of overzichtsfoto’s.

Heb je vragen, stel ze gerust wij staan je graag te woord.

Wij wensen je veel judo plezier!

Met sportieve groeten,
Judoschool Cees Veen
wedstrijdorg@judoschoolceesveen.nl

 

 

DatumNaam Wedstrijd DANSluiting
14/15 decOpen TwentseJaGesloten
21/22 decBèrkel Bemelmans toernooi 7 dec
11 jan 2020Dutch Open EindhovenJaGesloten
12 janNieuwjaarstoernooi Den Helder
18 janGoederaadtoernooiJa13 dec
19 janWit/Geel banden toernooi Alkmaar 29 dec
19 janGemert Open15 dec
2 febWintertoernooiDoe mee!
2 febMeiden toernooi Zaandam 8 jan
2 febHoogland Toernooi31 dec
8 febWFJC – 4e ronde
9 febOntwikkelingstoernooi deel 212 jan.’ 20
8/9 febInternat. Judotoernooi Vlaardingen12 jan ’20
16 febDK -18 Beverwijk Ja19 jan
22 febOpen Antwerpen U18 9 feb
23 feb WFJJC – 4e ronde
1 mrtVoorronde DK A Pupillen 1 feb
7 mrt
NK -21 Almere 2 feb
7/8 mrtInternat. Judotoernooi Ingelmunster 8 feb
8 mrtDK A Pupillen – Beverwijk
8 mrtGirls Only Alkmaar 10 feb
14 mrtInternat. Kings Cup 8 mrt ’20
15 mrtOpen Nrd.Hollandse U1515 feb
22 mrtSlotronde WFJC/WFJJC Beverwijk
28 mrtVoorjaarstoernooi – Medemblik
29 mrtJudo Toernooi Geldrop 1 mrt
29 mrtOntwikkelingstoernooi deel 3 1 mrt
4 apr.Internat. Open Zuidlandse 8 mrt
11 aprInternat.Soeverein Cup U9 t/m U1315 mrt
12 aprInternat.Soeverein Cup U15 t/m U21+15 mrt
18 aprDe Friese Masters14 mrt
18/19 aprInternat. Judo Tori Wavre 1 apr
9 meiInternat. Blauwestad Judo toernooi 4 apr
9/10 meiInternat. HouvasttoernooiJa 1 apr
24 mei2e West Friese Open – Oosthuizen 8 mei
30/31 meiKaizentournament
6 juniHeidetoernooiJa 1 mei
7 juniOpen Beverwijkse
6/7 juniInternat. Judo Toernooi Venray21 feb
20 juniJCK Zomer toernooi
20 juniFlevoland Open Internat. Judo toernooiJa14 mei

Inschrijf reglement

Inschrijven voor een judo toernooi in Nederland, België en/of Duitsland gaat niet automatisch, de judoka is daar zelf verantwoordelijk voor. Om de inschrijvingen en betalingen zo snel en goed mogelijk te kunnen verwerken, een vriendelijk verzoek om je aan de hier onderstaande inschrijf regels te houden.

Leeftijd- en kg categorie

De judoka is zelf verantwoordelijk voor het opgeven van zijn/haar gewicht of gewichtsklasse. Tijdens de training kun je altijd even gebruik maken van de weegschaal. Bij twijfel voor het opgeven van je gewichtsklasse, overleg dan altijd even met de judo Meester.

Bij deelname aan ieder judotoernooi wordt iedere judoka ingedeeld in een leeftijdscategorie en gewichtsklasse.

Leeftijdsindeling voor het jaar 2019:

– 8 (Mini’s)jongens en meiden 2015/2014/2013
-10 (A Pupil) jongens en meiden 2012/2011/2010
-12 (B Pupil) jongens en meiden 2009/2008
-15 jongens 2007/2006/2005
-15 meiden 2007/2006/2005
-18 jongens 2004/2003/2002
-18 meiden 2004/2003/2002
+18 heren 2001/2000/1999
+18 dames 2001/2000/1999

Definitieve inschrijving
Inschrijven en tevens betalen, kan alleen door middel van de inschrijfbutton, welke per wedstrijd openstaat op de agenda. Vul alles volledig en naar waarheid in, dus geen gewicht gokken.

De inschrijving is pas definitief als je een bevestiging van inschrijving per mail heb ontvangen van wedstrijdorganisatie Judoschool Cees Veen.

Sluitingsdatum bij inschrijving
Hou je aan de sluitingsdatum, deze datum is echt niet voor niets. Op de achtergrond wordt hard gewerkt, door vele vrijwilligers van je eigen judo school maar ook van de organiserende partij, om o.a. de poule indelingen goed te verwerken, tijdschema’s opstellen etc, etc.

Kortom ben je te laat met inschrijven en betalen, dan is deelname aan een toernooi niet meer mogelijk.

Overpoulen
Overpoulen kan meestal gratis als het voor de sluitingsdatum van overpoulen wordt doorgegeven per mail naar wedstrijdorg@judoschoolceesveen.nl, met daarin vermelden naam judoka, nieuw exacte gewicht en naam toernooi. Bij onvolledige gegevens kan er geen overpouling plaats vinden. Ook voor overpoulen geldt, de judoka is daar zelf verantwoordelijk voor.

Overpoulen op de wedstrijddag
Ben je op de wedstrijddag zwaarder dan de opgegeven gewichtsklasse, dan kun je (mits het mogelijk is) overgepould worden, hier wordt meestal geld voor gevraagd, welke je contant gepast moet betalen bij de weging. Is overpoulen op de wedstrijd dag niet mogelijk, dan betekend dat uitsluiting van de wedstrijd, het inschrijfgeld wordt niet terug gestort.

Aanwezigheid
De judoka is zelf verantwoordelijk om op tijd bij de weging en wedstrijd aanwezig te zijn. Bij te laat melden bij de weging en/of wedstrijd(mat) betekent uitsluiting van het toernooi. Het inschrijfgeld wordt niet terug betaald.

Aansprakelijkheid
Deelname aan een toernooi is op eigen risico. Gestolen en/of zoek geraakte materialen tijdens, vooraf of na afloop van een toernooi daar zijn de organiserende verenigingen en Judoschool Cees Veen niet verantwoordelijk voor.

Tijdschema / startkaart
Het tijdschema, zodra het bekend is, wordt later per mail verstuurd. Tevens wordt het tijdschema op de website geplaatst. Startkaarten die vooraf worden verstuurd, worden alleen per mail naar de judoka’s gestuurd en dienen dit zelf mee te nemen naar de wedstrijd.

Heb je vragen of is er iets niet duidelijk, stuur even een mailtje naar wedstrijdorg@judoschoolceesveen.nl, wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

14 december 2019 – Open Twentse
Plaats: Sporthal Diekman, J. J. Van Deinselaan 22, Enschede
Judoka’s: Max 
Tijdschema  wegen

15 december 2019 – Wimpeltoernooi 
Dit interne toernooi is bedoeld voor judoka’s van Judoschool Cees Veen, Judoschool Appels.
Plaats : Gymzaal Het Veer, ’t Veer 88, Avenhorn
Wegen en inschrijven: 10:30 uur  – wedstrijd start om 11:00 uur

Judopaspoort
Het judopaspoort moet volledig zijn ingevuld. Niet alleen je persoonlijke gegevens maar ook je registratie van je banden en slippen. Laat die gegevens na het behalen van een hogere band of slip dan ook gelijk aftekenen in je judopaspoort. Een pasfoto is nodig om te bewijzen dat jij het bent die in het judopaspoort staat.

JBN-ledenpas
Ieder jaar krijg je na de jaarlijkse betaling aan de Judo Bond Nederland, een JBN-ledenpas. Deze pas neem je ook mee naar wedstrijden. Hierop staat je registratienummer en de gegevens van onze vereniging. Ook geeft dit aan dat je de contributie betaald hebt.

Sierraden
Oorbellen, piercings, kettinkjes etc. zijn absoluut verboden tijdens een judowedstrijd. Bij jeugd wedstrijden kun je nog een waarschuwing krijgen. Bij gevorderde judoka’s volgt uitsluiting van het gehele toernooi. Afplakken mag ook niet, doe deze gewoon af of uit.

Dames
Indien je je haar in vlechten of staarten draagt, gebruik dan elastiek zonder ijzer of harde stukjes. Een judoka kan van de mat gestuurd worden voor het dragen van verkeerde elastieken. Je kunt er je tegenstander namelijk mee verwonden. Tevens moet lang haar in een knot zitten, de nek moet vrij zijn van je haar. Ook hiervoor geldt bij lang haar in de nek kun je van de mat gestuurd worden. Dames dragen onder hun judopak een geheel wit T-shirt.

Banden
Alle judoka’s behoren hun eigen band te dragen. Het is verboden een lagere of hogere band te dragen tijdens wedstrijden. Behaalde slippen zijn hierbij niet van toepassing. Rode en witte judobanden zijn meestal aanwezig bij jeugdtoernooien. Bij gevorderde toernooien moet je zelf voor deze twee banden zorgen. Deze zijn te koop bij ons. Degene die als eerste opgeroepen wordt draagt de witte band. Deze band draag je over je eigen band. Degene met de witte band stelt zich rechts op van de scheidsrechter.

Tijd
Wedstrijd judoka’s moeten altijd ruim van tevoren op tijd zijn voor de weging. Er ontstaat veel irritatie als hij/zij niet meer mag meedoen. Vertrek gewoon wat eerder van huis, zodat je zeker weet dat je op tijd bent.

ID-bewijs
Sinds 2005 moeten alle judoka’s vanaf 14 jaar zich legitimeren. Neem je ID-bewijs mee naar een wedstrijd, of een kopie hiervan. Tevens is het mogelijk dat deze alvast mee wordt gestuurd naar de wedstrijdorganisatie tijdens de inschrijving. Mail deze naar de wedstrijdorganisatie.

Judopak
Judopakken die te kort zijn of gescheurd zijn, worden niet toegestaan. Hierdoor kun je uitgesloten worden van deelname. Laat je pak af en toe controleren door de leraar. Loshangende emblemen worden ter plekke van het pak afgescheurd, zorg ervoor dat deze goed gestikt of vastgenaaid zijn.
Judopakken zijn in twee kleuren verkrijgbaar: wit en blauw. Tijdens (ver) gevorderde wedstrijden is het verplicht ook in het bezit te zijn van een blauw judopak. Echter mag je ook bij regionale wedstrijden een blauw pak dragen. Het blauwe judopak vervangt de rode band en deze hoeft dan ook niet gedragen te worden. Judoka’s die een blauw judopak meenemen moeten ook een wit judopak meenemen in het geval dat zij als eerst opgeroepen (wit) worden. De judoka in het wit neemt rechts plaats van de scheidsrechter. De judoka met een blauw pak (of rode band) neemt links plaats van de scheidsrechter.

Wedstrijd punten
Vanaf 1 februari 2018 gelden de volgende regels:
– twee keer wazari = ippon
– een ippon is einde wedstrijd
– in de golden score kan een shido niet als winst punt gerekend worden.
– bij een eindstand met alleen shido’s (al staat er maar 1 shido) gaat de golden score van start, in de golden score moet een     wazari of een ippon gemaakt worden om de partij direct te winnen. Bij 3 shido’s is het ook einde partij.
– bij een eindstand van gelijk aantal wazari’s gaat de golden score van start, bij het maken van een wazari in de golden             score is de partij direct beslist, zo ook bij een ippon of 3 shido’s.
– bij het krijgen van 3 shido’s is het einde wedstrijd

Scheidsrechter
De scheidsrechter bepaalt de punten e/o de straf. Ben je het niet eens met een gekregen straf of dacht je gescoord te hebben, maar je krijgt geen punt voor je worp, na afloop van jouw poule-wedstrijd kun je aan de scheidsrechter om uitleg vragen. Word niet boos, dat lost niets op, maar leer van de foute inzet.

Houd je aan deze regels en voorkom onnodige teleurstelling.
Tijdens externe wedstrijden kom je uit namens Judoschool Cees Veen.   

Wil jij ook zo’n stoere rug embleem met je eigen naam erop?

Zie hierboven een paar voorbeelden.

De kosten voor 2 rug emblemen bedragen per judoka € 15,50.
De judoka kan kiezen uit 3 opties namelijk:

  • achternaam
  • voorletter.achternaam
  • voornaam achternaam

De verzendkosten voor een rug embleem zijn erg hoog. Daarom hebben wij ervoor gekozen om pas te bestellen bij minimaal 10 aanvragen.
Bestellen en betalen gaat heel simpel. Vul de hier onderstaande lijst in en betaal de rug emblemen per Ideal. De judoka ontvangt een bevestiging van zijn/haar keuze inclusief een link naar het bestand met de naai instructie. Deze instructie moet gevolgd worden bij het plaatsen van het rug embleem, anders riskeer je uitsluiting van de wedstrijd.

Bestelling plaatsen:


Cursus judo-jeugdscheidsrechter

Judoschool Cees Veen maakt het voor judoka’s mogelijk om deel te nemen aan de cursus jeugdscheidsrechter.
Zonder scheidsrechters zijn er uiteraard geen wedstrijden mogelijk.

In een tweedaagse cursus krijg je een theorieopleiding en kan je ervaring opdoen tijdens een van de wimpel-competities van Judoschool Cees Veen. Bij voldoende aanmeldingen wordt de cursus gegeven op locatie bij de judo school zelf, dus lekker dicht in de buurt. Na voltooiing van de cursus, twee dagen theorie (zaterdag of zondag) en een praktijktoets, mag je de interne wimpel-competitie en clubkampioenschappen scheidsen. Aan het eind van de cursus ontvang je ook een scheidsrechters diploma, een jeugdscheidsrechters badge en een stropdas.

Mocht je na het halen van het jeugdscheidsrechter diploma zin hebben om hogerop te komen in de wereld van het scheidsen, kan je in overleg met de districtsscheidsrechterscommissie ook toernooien scheidsen buiten de eigen club.

Op dit moment zijn Allard Nederlof, Bert Dollé en Frank Verharen scheidsrechter voor Judoschool Cees Veen. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben over de cursus, kan je altijd een mail sturen naar: rm.dolle@outlook.com

Heb je interesse en ben je ouder dan 13 jaar, in het bezit van minimaal een blauwe band en lid van de Judobond Nederland ?

Geef je dan op via rm.dolle@outlook.com vóór 30 november 2019

Met vriendelijke groeten,
Judoschool Cees Veen