Laatste nieuws DK -15

Judoka’s DK-15 en NK-15 zijn vrijgesteld van het Testen voor toegang. Uit voorzorg wel thuis een zelftest te doen en bij klachten niet te komen.

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 14 september 2021, heeft de JBN besloten als volgt om te gaan met de maatregelen rondom corona.

De overheid geeft aan dat alle evenementen, groot en klein, voorlopig nog moeten werken met Testen voor Toegang voor publiek van 13 jaar en ouder. Eerder heeft de JBN al besloten, niet alleen het publiek, maar alle aanwezigen te vragen naar een corona toegangsbewijs. Hier komt geen verandering in.

Eén uitzondering hierop wordt gemaakt voor de groep deelnemers aan de DK’s -15 en het NK-15. Deze groep sporters zijn allemaal rond de leeftijd van 13 jaar en dat maakt de toegangscontrole erg omslachtig, wanneer maar een deel van deze groep een coronatoegangsbewijs moet laten zien. Deze jeugdige sporters zijn daarom vrijgesteld van het Testen voor toegang voor de DK’s -15 en het NK-15. Wel vragen wij hen uit voorzorg thuis een zelftest te doen en bij klachten niet te komen.

Ook al geeft de overheid met de nieuwe maatregelen aan dat we weer 100% van de capaciteit mogen gaan gebruiken wanneer mensen een vaste zitplaats hebben, kiezen wij er voor om maximaal 75% van de capaciteit aan publiek binnen te laten. Ook al heeft ons publiek een reservering voor een vaste zitplaats, het is onmogelijk deze mensen ook op deze vaste zitplaats te behouden. Er zijn veel verplaatsingen in de sporthal.

Wat betekent Testen voor Toegang voor bezoekers?

Om een culturele, sociale of sportieve activiteit te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit toegangsbewijs is in de vorm van een QR-code die je kunt aanmaken via de CoronaCheck App.

Iedereen die aanwezig is en 13 jaar en ouder is, moet (naast een geldig legitimatiebewijs) een van de volgende bewijzen kunnen laten zien via de QR-code in deze app:

  • Een negatief testbewijs van maximaal 24 uur oud via Testen voor Toegang. Een dergelijke test kan aangevraagd worden via website Testen voor toegang of in de CoronaCheck App.
  • Een geldig vaccinatiebewijs. Een vaccinatiebewijs is pas geldig twee weken nadat je de laatste vaccinatie hebt gehad en is daardoor pas geldig bij de ingang op vertoon van de Nederlandse QR-code in de CoronaCheck App. Een internationale QR-code is hierdoor niet geldig voor toegang tot het event.
  • Een geldig herstelbewijs.

Huidige maatregelen :

  • Sportwedstrijden mogen plaatsvinden.
  • Publiek is toegestaan met een vaste zitplaats en op 1,5 meter afstand.
  • Staanplaatsen zijn toegestaan (bij gebrek aan zitplaatsen), mits deze afgebakend zijn en op 1,5 meter afstand.

Ook interessant

Seizoen afsluiting

Judoschool Cees Veen sluit het judoseizoen 2023/2024 af met een thuis wedstrijd. Het team van Judoschool Cees Veen wenst iedereen een fijne vakantie toe. P.s:

Lees meer »