DK A Finale / Ingelmunster

Zondag 8 maart DK A Pupillen finale in Beverwijk, waar de judoka’s Kyanu, Sietse, Maya en Julius zich voor gekwalificeerd hebben. De judoka’s lieten vandaag mooie worpen zien, zo liet Kyanu een prachtige uchi-mata zien. Sietse wist een partij te winnen door het maken van een geweldige combinatie haak voetveeg.  Na een harde strijd om brons verloor Julius op scheidsrechters beslissing en is 5e van Noord Holland geworden. Judoka’s goed gedaan. 

’s Middags vindt het DK B Pupillen Team toernooi plaats. De uitslag hiervan volgt nog.

Zaterdag 7 maart is Max afgereisd naar Ingelmunster in België en heeft daar een kg categorie hoger gejudood. In zijn poule zitten voornamelijk alleen maar Belgen. Zijn eerste partij wint Max doordat zijn tegenstander 3 shido’s heeft gekregen. De tweede partij wint Max met een schouderworp. De tegenstander van de derde partij is een goede bekende judoka. Na vier minuten gejudood te hebben is er geen punt gevallen, maar heeft de tegenstander wel 2 shido’s op zijn bordje staan. De golden score wordt toegepast, het blijft spannend inmiddels heeft Max een shido op zijn bordje staan, na ruim 2 minuten golden score weet Max de tegenstander vol op zijn rug te krijgen welke goed is voor ippon. Op naar de finale, Max heeft hem zien judoën, een sterke tegenstander, halverwege de partij ziet Max zijn kans en weet de Belg naar de grond te sturen en beland op zijn rug, welke goed is voor ippon. Na vier partijen gewonnen te hebben, is Max met een gouden plak huiswaarts gegaan.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on linkedin

Ook interessant

Herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie van maandag 18 oktober t/m vrijdag 22 oktober vinden er geen lessen plaats. De lessen op zaterdag 23 oktober zullen wel doorgaan!

Lees meer »

Brons op het DK -15

Chanika 3e van Noord Holland en heeft zich hiermee geplaatst voor het NK in Leek 30 oktober 2021. De 14 jarige judoka die uitkwam in

Lees meer »