Over de judoschool

Het ontstaan van de judoschool

Op 23 december 1966 werd Cees Veen geboren in Westwoud. In 1972 ging Cees op judo bij Sportschool Nico Broers in Westwoud. In 1980 verhuisde de sportschool naar Oosterblokker, waar Cees zijn meester hielp met lesgeven.

Op zijn zestiende wilde Cees graag zijn zwarte band halen en moest daarvoor naar Judoschool Hans Meester in Hauwert. In eerste instantie schrok Cees van het hoge niveau, hij was immers geen wedstrijdjudoka.

De judoschool draaide mee in de West-Friese Judo Competitie en Cees werd al na drie weken gevraagd om in het team te komen. De eerste wedstrijden gingen niet zo lekker, maar na veel trainen scoorde Cees met de te guruma en een linkse uchi mata.

Cees werkte overdag bij een zeilmakerij en gaf ’s avonds les. Op zijn 21e haalde Cees zijn 1e dan. In 1990 behaalde Cees het diploma voor jeugdjudoleider en nam in datzelfde jaar de sportschool van Nico Broers over. Een jaar later behaalde Cees zijn 2e dan.

In 1993 behaalde Cees zijn diploma judoleraar A en kon zich zodoende inschrijven als judoschool bij de Judo Bond Nederland. De judoschool werd steeds groter en Cees behaalde in 1995 zijn derde dan en judoleraar B.

In 1998 besloot Cees te stoppen met zijn baan bij de zeilmakerij en van de judoschool zijn broodwinning te maken. Cees specialiseerde zich door zijn achtergrond in de zeilmakerij in het maken van judomatten en richtte een nevenbedrijf op: de budomatspecialist.

In 2003 slaagde Cees voor zijn 4e dan en in 2012 voor zijn 5e dan. Op dit moment heeft de judoschool 7 vestigingen en is Cees bezig met de voorbereiding voor het behalen van zijn 6e dan.

Judo Bond Nederland

Judoschool Cees Veen is aangesloten bij de JBN. Judoka’s die mee willen doen aan wedstrijden buiten de eigen judoschool of hun zwarte band willen halen, dienen zich aan te melden bij de JBN. Voor het behalen van de zwarte band is het vereist om minimaal drie jaar lid te zijn van de JBN. Ons aansluitnummer is D2SN132. Het aanvragen en afmelden bij de JBN staat los van het lidmaatschap bij de judoschool.

Wimpeltoernooi

Het wimpeltoernooi is bedoeld voor alle jeugdjudoka’s van Judoschool Cees Veen om wedstrijdervaring op te kunnen doen. De judoka’s draaien wedstrijden tegen judoka’s van hetzelfde niveau, gewicht en leeftijd. Judoka’s verdienen punten met gewonnen wedstrijden en kunnen zo wimpels winnen. De wimpels zijn in volgorde van de bandgraduatie en zodoende kan een judoka uiteindelijk de rode wimpel behalen. Elke wimpelronde vindt plaats in een andere vestiging.

West-Friese Open

Judoschool Cees Veen organiseert jaarlijks de West-Friese Open. Aan dit toernooi kunnen judoka’s uit heel Nederland meedoen. Het toernooi vindt plaats in Oosthuizen en de aankomende editie zal plaatsvinden op 24 mei 2020. Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

West-Friese Judo Competitie

De judoschool draait al tientallen jaren mee met de West-Friese Judo Competitie (WFJC). De WFJC is een teamcompetitie waarbij judoscholen uit heel Noord-Holland in verschillende klassen strijden voor de eerste plek. Er bestaat een competitie voor de jeugd en voor de senioren. Onze judoschool draait in beide klassen mee. Zowel het jeugdteam als het seniorenteam mee draaien in de eerste klasse. 

Iedere ronde vindt plaats bij een andere judoschool. In het nieuwsoverzicht zullen de nieuwe rondes aangekondigd worden.

Danhouders

5e dan Cees Veen

3e dan David Kotte en Yvette Wringer

2e dan Glenn Bergfeld, Bert Dollé, Lisa Dollé, Kevin Mak, Joy Mangroelal, Richard v/d Pouwkraan, Kevin Kishna, Rick Kopinsky, Fem Luijendijk, Lammert Roos, Remco de Vries en Sylvan Warps

1e dan Linda Bakker, Thomas Beekman, Casper Beentjes, Tim Bijl, Daniel van de Brandhorninge, Vincent van de Brandhorninge, Sierd Brink, Nico Broers, Gertjan Buisman, Pieter Buisman, Paul Busé, Frank Duif, Fleur van ’t Ende, Jesse de Haas, Tessa Hol, Lesley Holshuijsen, Christiaan de Jong, Lars van Langen, Louise Mars, Andrew Muller, Ruby Neervoort, Johra Neervoort, Giuseppe van Nieuwhove, Daan Oudejans, Koen Oussouren, Henk Rugenbrink, Dave Kok, Mathieu Schipper, Judith Schotanus, Ryan Sijm, Martin Sijmons, Pascal Sijmons, Vincent Spraakman, Sander Stengewis, Danny Thijssing, Frank Verharen, Julia Vlasbloem en Ruben Wennekers