NK Brons voor Max

Zaterdag 29 februari 2020 werden het Nederlands Kampioenschappen Judo dames/heren -18 gehouden in Den Haag. Om hier aan deel te kunnen nemen moeten de judoka’s -18 zich eerst kwalificeren via het Noord Hollands Judo kampioenschap, welke zondag 16 februari 2020 werd gehouden in Beverwijk, waar Max Stikkelorum 2e is geworden in de kg categorie -50.

Van de 7 districten gaan de beste 4 judoka’s door naar het NK, wat neer komt op 28 judoka’s.
Max gaat goed van start en wint zijn eerste partij binnen een minuut met ippon. Helaas verliep de tweede partij niet zoals hij wilde en verloor hij. Dit betekent dat Max verder judood in de verliezersronde, ook wel repechage genoemd, daarmee kan hij nog kans maken op een 3e plaats. Max herpakt zich en judood een goede derde partij, hij houdt goed de controle vast, ziet zijn kansen voor een schouderworp en wint de partij met 2x wazari, dat is een ippon. Ook de vierde en vijfde partij weet Max de wedstrijd goed onder controle te houden en weet de partijen snel op zijn naam te zetten.

De bronzen plak komt nu dichterbij, de zesde partij moet hij dan ook winnen om dan voor de bronzen plak te gaan vechten. De tegenstander van de zesde partij is geen onbekende, Max zoekt zijn kansen, inmiddels hebben beide judoka’s 2 shido’s gekregen, de klok tikt door, en dan dat valt in de laatste seconde een wazari en wint Max de partij.

De laatste en beslissende partij is alles of niets, Max zet alles op alles, blijft aanvallend judoën, na ruim 3 minuten judoën heeft de tegenstander al 2 shido’s staan en ook de derde shido volgt en hiermee wint Max zijn laatste beslissende partij en is 3e van Nederland geworden in leeftijdscategorie -18 en kg categorie -50. Proficiat!

Ook interessant

Drie NK Toppers

Zondag 28 januari 2024 werd het District Kampioenschap -18 dames en heren gehouden in Beverwijk. Maar liefst drie judoka’s hebben zich gekwalificeerd voor het Nederlands

Lees meer »