Testen voor toegang DK & NK

Nieuwsbericht van JBN – 18 augustus 2021

DK’s en NK -18, NKT senioren hanteren Testen voor Toegang

Na ruim een jaar geen wedstrijden, toernooien/evenementen gehouden te hebben, mogen we dan eindelijk weer beginnen! Alle seinen staan op groen om weer met elkaar de (wedstrijd)mat op te mogen. Uiteraard vraagt het organiseren van evenementen in deze bijzondere tijd enkele aanpassingen en de discipline van een ieder om de JBN evenementen zo veilig mogelijk en op verantwoorde wijze te kunnen organiseren.

Voor de organisatie van de DK’s -18, NK -18 en NKT senioren betekent dit dat we gaan werken met testen voor toegang. Niet alleen voor het publiek, maar voor alle aanwezigen (vrijwilligers, deelnemers en coaches). Op deze manier hoopt JBN de kans op verspreiding van het coronavirus te minimaliseren. Aan het testen voor toegang zijn geen kosten verbonden.

Het testen voor toegang houdt het volgende in:
Iedereen die aanwezig is op een van de bovenstaande JBN evenementen en 13 jaar of ouder is, moet (naast een legitimatiebewijs) één van de volgende bewijzen kunnen laten zien via de QR-code in de Corona Check App:

  • Een negatief testbewijs van maximaal 24 uur oud via Testen voor Toegang. Testen voor Toegang kan je aanvragen via: www.testenvoortoegang.org en via de Corona Check App.
  • Een geldig vaccinatiebewijs. Een vaccinatiebewijs is pas geldig twee weken nadat je de laatste vaccinatie hebt gehad en is daardoor pas geldig bij de ingang op vertoon van de Nederlandse QR-code in de Corona Check App. Een internationale QR-code is hierdoor niet geldig voor toegang tot het event.
  • Een geldig herstelbewijs.

Naast het testen voor toegang is het van belang dat de judoka’s de volgende documentatie bij zich hebben:

  • Geldige JBN pas
  • JBN paspoort
  • Als je deelneemt aan een DK/NK, een geldig Nederlands paspoort of Europees Identiteitsbewijs van het Koninkrijk der Nederlanden (een rijbewijs is geen geldig legitimatiebewijs)

Wij snappen dat het meer vraagt van een ieder dan gebruikelijk, maar dit is de wijze waarop de JBN op een zo veilig en verantwoorde wijze wil opstarten. We houden de overheidsmaatregelen nauwlettend in de gaten. Zodra wij denken dat maatregelen aangescherpt moeten worden of versoepeld kunnen worden, zullen wij dit communiceren via onze gebruikelijke communicatiekanalen.

Judo Bond Nederland – DK’s en NK -18, NKT senioren hanteren Testen… (jbn.nl)

Ook interessant

Seizoen afsluiting

Judoschool Cees Veen sluit het judoseizoen 2023/2024 af met een thuis wedstrijd. Het team van Judoschool Cees Veen wenst iedereen een fijne vakantie toe. P.s:

Lees meer »