Succesvol Wimpeltoernooi

Na 6 maanden geen wedstrijden te hebben mogen organiseren, was het zondag 6 juni 2021 weer zover. Het succesvolle Wimpeltoernooi is weer van start gaan, helaas weer zonder publiek en dat is toch wel jammer.

Om half tien vanmorgen stonden de eerste judoka’s al te popelen om de wedstrijd mat op te gaan, SUPER allemaal blije gezichten.

Vanaf september 2021 gelden er nieuwe wedstrijdregels voor de judoka’s tot 12 jaar. De judoka’s hebben de nieuwe regels uitgelegd gekregen van Meester Cees en mochten dan ook op het Wimpeltoernooi de spits afbijten.

De eerst meest opvallende verandering van de wedstrijdregels is de start van een wedstrijd. De judoka’s starten nu door elkaars mouw en refert vast te pakken, pas dan krijgen de judoka’s het sein van de scheidsrechter hatsjume en begint het gevecht.

De wedstrijdduur is hetzelfde gebleven, 2 minuten, tenzij er een ippon of 2x wazari wordt gescoord door middel van een worpen te maken, dan kan de wedstrijd eerder eindigen.

Que worpen mag de tani otoshi niet meer voor de judoka’s tot 12 jaar.

Onze complimenten voor de judoka’s, want zij volgden de nieuwe wedstrijd regels meteen op, fantastisch.

Na afloop van de wedstrijd kregen de judoka’s nog een mooie verrassing mee bij het afhalen van hun wimpelpaspoort.

Judoka’s wij hopen dat jullie lekker gejudood hebben en dat we jullie de volgende keer weer terug mogen zien op het eerst volgende Wimpeltoernooi.

Was jij er dit keer niet bij houd de website  www.judoschoolceesveen.nl goed in de gaten, zodat jij er de volgende ook bij kan zijn.

Alle scheidsrechters en vrijwilligers bedankt voor het helpen, dankzij jullie was het weer een gezellig en sportief Wimpeltoernooi.

Met vriendelijke groeten,
JUDOSCHOOL CEES VEEN
Wedstrijdorganisatie

Ook interessant

Seizoen afsluiting

Judoschool Cees Veen sluit het judoseizoen 2023/2024 af met een thuis wedstrijd. Het team van Judoschool Cees Veen wenst iedereen een fijne vakantie toe. P.s:

Lees meer »