WFJJC 2e ronde

De West Friese Judo Competitie (WFJC) is in Noord Holland een bekend team toernooi.

Dit seizoen(2019/2020) wordt het sportieve team toernooi voor de 45e keer georganiseerd. De wedstrijden vinden in verschillende locaties in Noord Holland plaats. De slot ronde wordt 22 maart 2020,  met alle judoscholen gezamenlijk, in Sporthal De Walvis Beverwijk gehouden, waar ook de prijs uitreiking plaats vindt van hoofklasse tot en met 3e klasse senioren teams en jeugd teams.

De judo competitie is tot stand gekomen door de goede samenwerking van de judoscholen in Noord Holland, met als doel ook de beginnende wedstrijd judoka’s wedstrijdervaring op te laten doen. Door deze onderlinge samenwerking maakt judo een sportieve leerzame sport, waar de judoscholen van Noord Holland trots op zijn.

De team competitie is verdeeld in een senioren klassement en een jeugd klassement. Het klassement is  weer verdeeld van hoofklasse tot en met 3e klasse. Elk seizoen is de sportieve onderlinge strijd weer een feit. Ieder team wil tenslotte de 1e plaats behalen en daarmee dan ook kan promoveren naar een klasse hoger of zijn hoogste klasse kan behouden.

Zondag 20 oktober 2019 wordt 2e ronde West Friese Judo Jeugd Competitie gehouden in o.a. Heiloo bij Judoschool Dojo ’t Loo, daar komen de teams,  van 1e klasse jeugd, Randers Budosporten, Tom v/d Kolk, Dojo ’t Loo en Judoschool Cees Veen in actie tegen elkaar. De eerste wedstrijden starten om 10:30 uur.

De senioren teams starten zaterdag 26 oktober 2019 met de 1e ronde.  De teams senioren, Dun-Hong, Gietelink Sport, De Uitkomst en Judoschool Cees Veen, van 1e klasse zijn op de wedstrijd mat in Seevanckweg 93 in Oosthuizen te vinden, daar zullen zij de strijd aangaan om zoveel mogelijk judo punten te winnen. De eerste wedstrijden starten om 18:30 uur.

Ook interessant

Drie NK Toppers

Zondag 28 januari 2024 werd het District Kampioenschap -18 dames en heren gehouden in Beverwijk. Maar liefst drie judoka’s hebben zich gekwalificeerd voor het Nederlands

Lees meer »