Wimpeltoernooi

Vandaag werd het Wimpeltoernooi georganiseerd in Avenhorn door Thomas Beekman (wedstrijd judoka van Judoschool Cees Veen). Het inschrijven is vooraf en dat ging super, binnen 1 week tijd hebben 70 judoka’s zich aangemeld om mee te doen aan het Wimpeltoernooi.

Doordat de inschrijving vooraf plaats vindt, kunnen we vooraf de pooltjes maken, hierdoor heb je een vlotte en een gezellige sportief verloop van het toernooi.

Om 11:00 uur namen alle judoka’s plaats aan de rand van de mat in judo zit voor de openingsgroet. Na een korte uitleg van de regels die gelden voor het Wimpeltoernooi, werd daarna door Thomas de pool indeling per mat bekend gemaakt en ging de wedstrijden van start.

De sfeer op en rondom de mat was geweldig, niet alleen de judoka’s vinden het spannend, maar ook de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s vonden het spannend. Zij allen hebben genoten van de mooie worpen die werden gemaakt op de mat.

Judoka’s die een wedstrijd hadden gewonnen verdienen gelijk een punt, door zoveel mogelijk punten te sparen verdienen ze uiteindelijk een wimpel van wit tot en met rood.

Na afloop werd de stijlprijs bekend gemaakt door Thomas en daarna ging iedereen met voldaan gevoel naar huis.

We zien jullie graag weer terug bij de volgende Wimpeltoernooi.

Ook interessant

Drie NK Toppers

Zondag 28 januari 2024 werd het District Kampioenschap -18 dames en heren gehouden in Beverwijk. Maar liefst drie judoka’s hebben zich gekwalificeerd voor het Nederlands

Lees meer »