Wimpeltoernooi

Vandaag werd het Wimpeltoernooi georganiseerd in Avenhorn door Thomas Beekman (wedstrijd judoka van Judoschool Cees Veen). Het inschrijven is vooraf en dat ging super, binnen 1 week tijd hebben 70 judoka’s zich aangemeld om mee te doen aan het Wimpeltoernooi.

Doordat de inschrijving vooraf plaats vindt, kunnen we vooraf de pooltjes maken, hierdoor heb je een vlotte en een gezellige sportief verloop van het toernooi.

Om 11:00 uur namen alle judoka’s plaats aan de rand van de mat in judo zit voor de openingsgroet. Na een korte uitleg van de regels die gelden voor het Wimpeltoernooi, werd daarna door Thomas de pool indeling per mat bekend gemaakt en ging de wedstrijden van start.

De sfeer op en rondom de mat was geweldig, niet alleen de judoka’s vinden het spannend, maar ook de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s vonden het spannend. Zij allen hebben genoten van de mooie worpen die werden gemaakt op de mat.

Judoka’s die een wedstrijd hadden gewonnen verdienen gelijk een punt, door zoveel mogelijk punten te sparen verdienen ze uiteindelijk een wimpel van wit tot en met rood.

Na afloop werd de stijlprijs bekend gemaakt door Thomas en daarna ging iedereen met voldaan gevoel naar huis.

We zien jullie graag weer terug bij de volgende Wimpeltoernooi.

Ook interessant

Mooie prestaties

Zondag 27 november 2022 zijn er mooie prestaties geleverd in Almere en Anna Paulowna. Sietse 1e – Top Judo Almere Kyanu 2e – Top Judo

Lees meer »

Heiloo; Thomas 2e

Vandaag (zondag 13 november) werd het Wit/Geel banden toernooi gehouden in Heiloo. Een sportief leerzaam judo toernooi voor beginnende wedstrijd judoka’s. Thomas was daar van

Lees meer »